Розгорівся гучний скандал: Гербст дав прогноз, чи вплине лист Спартц на темпи надання військової допомоги Україні

Лист членкині Конгресу США Вікторії Спартц американському лідеру Джо Байдену щодо "перевірки можливих зв'язків із РФ" глави Офісу президента України Андрія Єрмака не вплине на темпи надання військової допомоги. Не змінюватимуться через це й відносини між країнами, передають Патріоти України

Так вважає посол Сполучених Штатів Америки в Україні у 2003-2006 роках, нині директор Євразійського центру при Атлантичній раді Джон Гербст. Думкою він поділився в інтерв'ю "Радіо НВ".

"Відносини між Києвом і Вашингтоном міцні. Є деякі проблеми, але, на мій погляд, такий новий предмет (лист Спартц президенту США. – Ред.) не сильно впливатиме на ці відносини", – висловив переконання дипломат.

Він наголосив, що про існування проблем у деяких сферах реформування України було відомо і до повномасштабного російського вторгнення у лютому. Проте нині увага Штатів зосереджена на допомозі Україні у відбитті агресора.

"Проблеми реформування справді важливі, це правда, але головне питання – це російська війна і допомога Україні, щоб захищатися від наступу", – вважає колишній посол.

За його словами, проблеми з реформуванням навряд чи можуть уповільнити або завадити наданню американської допомоги українській державі. Він зазначив, що був би дуже здивований, якби це трапилося. Водночас додав: не можна і приховувати те, що такі питання існують.

Заяви Спартц щодо очільника ОП Єрмака він назвав "питанням для українців". "На мій погляд, краще було б не говорити про це публічно. Не знаю, чому це стало предметом міжнародного розголосу, але так є, і ми повинні впоратися з цією ситуацією", – закликав Гербст.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...