"Розгортання ракет має бути частиною ширшого плану": США і Британія дозволили Україні бити по тилах РФ, але не оголошують про це, - Guardian

Сполучені Штати і Велика Британія надали Києву дозвіл на удари далекобійними ракетами по об'єктах у тилу Росії, але не оголосили про це офіційно, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Видання з посиланням на власні джерела зазначило, що Лондон і Вашингтон вирішили дозволити Україні використовувати ракети дальнього радіусу дії, але ще не готові оголосити про це.

"Розгортання ракет, додають західні чиновники, має бути частиною ширшого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни", - пише видання.

Крім того, Байден не сприймає версію Путіна про те, що використання Storm Shadow для ударів по цілях у Росії буде рівносильним початку війни НАТО з Москвою.

Дозвіл на удари західними ракетами по тилах РФ

Київ уже кілька місяців просить дозволу в США і Великої Британії дозволу бити західними далекобійними ракетами по об'єктах і авіабазах у тилу Росії. Однак уряди країн забороняють ЗСУ робити це, побоюючись суттєвої ескалації.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...