Розгром на Харківщині став ударом для РФ, тепер вона тиснутиме на трьох точках, - експерт

Розгром на Харківському напрямку значно вплинув на моральний стан окупантів. Чи не вперше за 80 років росіяни зазнали такої поразки. Однак загарбники спробують відігратися. Про це в ефірі каналу FREEДом повідомив льотчик, інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, передають Патріоти України.

За його словами, поразки на Харківщині можуть зовсім зламати російську армію, зокрема й командування. "Про те, що сталося на Ізюмському плацдармі, знає уся армія, практично знає вся Росія. Це дуже великий удар. Після такого удару армія в деяких випадках може більше не прийти до тями, особливо командування. Відбувся дуже потужний розрив між нижнім офіцерським складом і управлінням. Це розрив ментальний, розрив довіри. Тому, ймовірно, найближчим часом ми побачимо операції, які призведуть до таких же результатів", - заявив Світан.

За словами експерта, Росія давитиме на ЗСУ у двох-трьох точках, намагаючись вийти на певні плацдарми, від яких залежить можливість утримування інших окупованих територій.

"Не взяття Бахмута, не вихід на водозабір, який йде західніше Бахмута в Горлівку, призведе до того, що увесь Донбас аж до Маріуполя залишиться взимку без води. Зиму Донбас окупований не переживе, тому вони будуть тиснути в бік Бахмута та Соледара, щоб підійти до водозабору. Друга точка - район Донецька. Їм важливо змістити лінію фронту з Донецька кілометрів на 30. Це десь район Карлівського водосховища. Третя точка - район Херсону. Все ще росіяни мають надію виконати якийсь наступальний маневр у бік Миколаєва, модливо у бік Вознесенська. Але там українські воїни в деяких місцях перейшли у контрнаступ. Кілька сіл звільнено. Щодня відбуваються такі дії. Думаю, на Херсонському напрямку росіяни не виконають свої завдання", - підсумував експерт.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...