Розгромити Москву? Україна може виробляти ракети-невидимки, - генерал

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що гіперзвукові ракети - перспектива української армії, передають Патріоти України.

"В Україні цього поки що немає, але це наша перспектива", – сказав він, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна про гіперзвукову зброю.

За його словами, в ситуації, коли відбувається оснащення російської армії новою зброєю, в тому числі гіперзвуковою, Україна може йти по шляху "асиметричної відповіді".
Зокрема, працювати над удосконаленням ракетних характеристик – насамперед, дальності і швидкості. Крім того, "є перспектива зниження видимості ракет для ракетних і локаційних комплексів противника, створення невидимок за типом стелс", – сказав генерал.

"Треба виходити не тільки з характеристик ракетних комплексів або інших видів озброєння, а й нарощувати кількісні показники, а також говорити про те, яку потенційну шкоду ці нові озброєння можуть завдати противнику. Цей рівень повинен бути таким, щоб це стало запобіжником для агресії. Противник повинен розуміти, що військова авантюра проти України коштуватиме дуже дорого", – підкреслив він.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...