Розірвати блокаду РФ: У США спрогнозували терміни контрудару ЗСУ на півдні

Україні буде досить складно звільнити Донбас від російських окупантів найближчим часом, заявив американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма, передають Патріоти України.

На його думку, Збройні сили України можуть зосередитися на зачистці півдня від рашистів і відкритті доступу до Чорного і Азовського морів, повідомляє Німецька хвиля.

"До кінця літа ми можемо побачити реальний прогрес на півдні. Для України це дуже, дуже важливо - відновити доступ до чорноморських портів, щоб відновити експорт всіх своїх сільськогосподарських товарів, розірвати російську блокаду Одеси. Я собі це так уявляю, що саме на цьому вони збираються зосередитися", - не виключив американський експерт.

Разом з тим він звернув увагу на те, що ЗСУ вже домоглися деякого успіху на південному напрямку, зокрема – під Херсоном.

"Якщо, скажімо, до вересня або жовтня вони дійсно звільнять цей район, то це закладе передумови для початку серйозних переговорів про припинення вогню. Але я не думаю, що українці зможуть домогтися їх до того, як відкриють доступ до зовнішнього світу по Чорному морю", - додав Фукуяма.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...