Розхитують недоімперію: ГУР "поклало" сервер спецзв'язку Міноборони РФ. Які наслідки

У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли про вдалу кібератаку на оборонне відомство РФ, в результаті якої "ліг" сервер спеціального зв'язку Міністерства оборони Росії. Про це у вівторок, 30 січня повідомили у ГУР.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує - 30 січня 2024 року внаслідок кібератаки "ліг" сервер Міністерства оборони держави-агресора Росії, що використовувався для спецзв'язку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що операцію в кіберпросторі противника здійснили фахівці ГУР МО України.

Внаслідок кібератаки було припинено обмін інформацією між підрозділами Міноборони РФ, які користувалися зазначеним розташованим у Москві сервером.

У ГУР також зазначили, що програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджене ФСБ РФ як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...