Десятки відомих діячів Мар'яна проголосила своїми ворогами та Зеленського: Нардепка Безугла заявила, що звернулася в СБУ щодо "деяких волонтерів"

Народна депутатка з фракції Слуга народу, заступниця голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла заявила, що звернулася до СБУ з проханням вивчити діяльність «деяких волонтерів» щодо «підриву нацбезпеки». Це викликало обурення з боку ряду українських волонтерів, військовослужбовців, нардепів і блогерів. 13 серпня Безугла опублікувала у Facebook допис в якому звинуватила ряд волонтерів у «розхитуванні суспільства», передають Патріоти України.

«Є кілька десятків (чи скільки таких?) «волонтерів"-політиків, «лобістів», «коронованих», які можуть лобіювати певні компанії, політичні сили, розхитувати суспільство тощо. Деякі з них взагалі «професійні» з 2014 року», — написала Безугла.

Нардепка згадала про свою суперечку з відомою волонтеркою Даною Яровою у коментарях у Facebook під постом нардепки від Євросолідарності Ірини Геращенко про закупівлю бронемашин фондом родини Порошенків.

Безугла назвала піаром закупки для армії з боку одного з лідерів опозиційної політсили, ім'я якого нардепка не уточнює, однак судячи з посту йдеться про лідера Євросолідарності експрезидента Петра Порошенка.

Вона також натякнула на нібито «фейкове волонтерство» Дани Ярової. Також нардепка підкреслила, що футболка Ярової коштує 11 тисяч гривень та зауважила це лише підтверджує факт «заробляння на волонтерці».

Суперечка у коментарях під постом переросла у взаємні політичні звинувачення з боку «слуги народу» Безуглої та кількох нардепів від Євросолідарності. За словами Безуглої після цієї суперечки нібито «почали розкриватися зв‘язки та однотипні наративи» від «політизованої мережі».

Вона додала зокрема скриншоти постів нардепки від Євросолідарності Яни Зінкевич, екснардепа і блогера Борислава Берези, волонтерів Дани Ярової, Наталі Юсупової, Тимофія Златкіна та Мирослава Гая, військовослужбовця і речника розслідувальної спільноти InformNapalm Михайла Макарука.

Безугла додала, що ця, за її словами, «політизована мережа» використовує «синхронно єдиний підхід — роз'єднання військово-політичного керівництва держави та підміну понять», просуваючи зокрема наратив про те, що «ЗСУ окремо, а політичне керівництво окремо, аби успіхи ЗСУ не пов‘язувати з Верховним Головнокомандувачем, а от всі невдачі, навпаки — пов’язувати».

Безугла повідомила, що надіслала в СБУ звернення з вимогою дослідити зв’язок між низкою волонтерів, оскільки ця «мережа скоординованих дій», за її словами, несе загрозу нацбезпеці. «Надсилаю в СБУ звернення щодо дослідження цього питання (і „мережі“) як такого, що несе загрозу національній безпеці. Подібні явища — ідеальний плацдарм для роботи РФ з внутрішньої дестабілізації країни. Як заступник голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не можу стояти осторонь», — йдеться у дописі Безуглої.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...