Розклад зміниться? Мережко пояснив, чого чекати Україні у разі перемоги Гарріс на виборах у США

У разі перемоги на президентських виборах у США Камала Гарріс продовжуватиме політику Джо Байдена щодо підтримки України у війні проти РФ. Вона буде змушена це робити, щоб довести світові та американському суспільству, що у США принциповий та жорсткий президент, передають Патріоти України.

Продовжуючи допомагати Україні, Гарріс рішуче протистоятиме авторитарним режимам, таким як Китай та Росія. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA заявив народний депутат України, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

За його словами, якщо Гарріс стане президентом, допомога Україні від США триватиме. При цьому нардеп наголосив, що питання обсягу цієї допомоги залежить не лише від лідера Сполучених Штатів, а й від волі Конгресу. Проте загалом Мережко прогнозує, що не варто побоюватися послаблення військової допомоги у разі перемоги Гарріс на виборах.

"Я вважаю, що не буде послаблення у напрямі допомоги, як не буде, я сподіваюсь, і намагань проводити політику умиротворення агресора. Я тут бачу два варіанти. Або це буде переважно продовження чинної політики президента Джо Байдена, або навіть посилення і більш рішуча політика", – розповів Мережко.

Водночас нардеп підкреслив, що багато в чому рішення щодо підтримки України ухвалюється не лише президентом, але принаймні обговорюється в такому колі людей, які, по суті, роблять зовнішню політику США. Зокрема, багато залежить від того, хто увійде до команди Гарріс у разі її перемоги на виборах.

"Мені здається, що дуже показовим буде знову ж таки, якщо Гарріс стане президенткою, хто буде оточувати її в сенсі зовнішньої політичної команди. Тобто чи збережуть свої посади, наприклад, Джейк Салліван як радник з питань національної безпеки, чи буде держсекретарем Ентоні Блінкен", – зазначив нардеп.

Також Мережко додав, що не потрібно мати ілюзій щодо того, що Україна буде головним питанням американської політики. Нардеп наголосив, що головним напрямом для Сполучених Штатів залишається протистояння з Китаєм, яке вони вважають головною геополітичною загрозою для себе.

"Для нас важливо переконати наших американських друзів у тому, що питання України має залишатися принаймні одним із головних для американської зовнішньої політики. Що Росія та її диктатор Путін є вагомою загрозою не тільки для України та Європи, але й для США. Це дуже важливо. Тому це залежить не тільки від пані Гарріс, це також залежить і від нас, від наших дипломатичних, політичних зусиль на міжнародній арені", – заявив Мережко.

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...