Розкритикувала санкції США: Меркель розповіла, чому "Північний потік-2" потрібно добудувати (відео)

Заява канцлера прозвучала у ключі офіційної позиції ФРН.

Будівництво газопроводу Північний потік-2 повинно бути доведено до кінця. Про це заявила з канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel), відповідаючи у середу, 1 липня 2020 року, на питання депутатів Бундестагу, повідомляють Патріоти України.

Вона розкритикувала санкції, які влада США готують проти будівництва газопроводу. На думку Меркель, вони не відповідають правовим уявленням Німеччини. "Ми вважаємо, що вид екстериторіальних санкцій, які планують США, не відповідають нашим правовим уявленням та очікуванням. Потрібно визнати, що будівництво утруднено, і ми все одно вважаємо, що правильно буде доробити цей проект. У цьому ключі ми діємо", - заявила канцлер.

Заява Меркель прозвучала у ключі офіційної позиції ФРН. Згідно з нею Північний потік 2 є "економічним проектом, який має політичну складову". "Тому Німеччина доклала дуже багато зусиль, щоб укласти з Україною транзитний договір на найближчі роки й не позбавляти її транзиту російського газу та транзитних мит", - підсумувала канцлер.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...