Розквітне "бавовна"? Росія будує залізницю до Бердянська, але є нюанс, - британська розвідка

Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомило, що Російська Федерація будує залізницю на окупованих територіях України. Таким чином противник хоче полегшити собі доступ до захоплених міст. Про це йдеться в публікації британського відомства в Х (раніше Twitter), передають Патріоти України.

МО Британії зазначають, що раніше, 18 березня, Володимир Путін заявив про будівництво залізничної гілки від російського Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого Криму через захоплені території України. Він сказав, що перша ділянка залізниці нібито відновить доступ до міста Бердянськ, ця нова лінія зрештою має сягнути Севастополя і покликана забезпечити дублювання Керченського мосту.

За даними розвідки, залізниця проходить через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності.

"Залізнична гілка на південь від Донецька довжиною майже 60 км будувалася вісім місяців. Це майже напевно один із найбільших інфраструктурних проєктів, які Росія здійснила на тимчасово окупованих територіях України, і відновлює залізничне сполучення, що було перерване через бойові дії за межами Донецька", — зазначили у відомстві.

Фахівці британської розвідки вважають, що однією з цілей РФ буде підтримка активності в Маріуполі. Вони припускають, що окупанти, ймовірно, захочуть відновити металургійний комбінат "Азовсталь" та інші об'єкти важкої промисловості, які, хоч і серйозно пошкоджені, і Росія може спробувати відремонтувати та експлуатувати в майбутньому.

Цифри лише ростуть: Російська армія втратила 3000 танків з початку повномасштабної війни, - Oryx

четвер, 9 травень 2024, 14:53

Втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень. "Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави", — заявив аналіти...

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...