Розквітне "бавовна"? Росія будує залізницю до Бердянська, але є нюанс, - британська розвідка

Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомило, що Російська Федерація будує залізницю на окупованих територіях України. Таким чином противник хоче полегшити собі доступ до захоплених міст. Про це йдеться в публікації британського відомства в Х (раніше Twitter), передають Патріоти України.

МО Британії зазначають, що раніше, 18 березня, Володимир Путін заявив про будівництво залізничної гілки від російського Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого Криму через захоплені території України. Він сказав, що перша ділянка залізниці нібито відновить доступ до міста Бердянськ, ця нова лінія зрештою має сягнути Севастополя і покликана забезпечити дублювання Керченського мосту.

За даними розвідки, залізниця проходить через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності.

"Залізнична гілка на південь від Донецька довжиною майже 60 км будувалася вісім місяців. Це майже напевно один із найбільших інфраструктурних проєктів, які Росія здійснила на тимчасово окупованих територіях України, і відновлює залізничне сполучення, що було перерване через бойові дії за межами Донецька", — зазначили у відомстві.

Фахівці британської розвідки вважають, що однією з цілей РФ буде підтримка активності в Маріуполі. Вони припускають, що окупанти, ймовірно, захочуть відновити металургійний комбінат "Азовсталь" та інші об'єкти важкої промисловості, які, хоч і серйозно пошкоджені, і Росія може спробувати відремонтувати та експлуатувати в майбутньому.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...