Розміняли шостий рік війни: Перший затятий бій на Донбасі з російськими окупантами, як це було

Перша масована підла атака "братів" на Донбасі, перші вбиті та поранені. Точка неповернення і жага битися на смерть за рідну землю, загиблих побратимів

Пам'ятник загинувшим героям

Перший великий бій на Донбасі відбувся рівно п'ять років тому, 5 травня 2014 року під Слов'янськомпобільшало, зазначають Патріоти України. Як пише журналіст Юрій Бутусов в своєму Facebook, перший великий бій війни відбувся через напад на колону українських військових російськими диверсантами та найманцями.

"Наша колона з Краматорська йшла саме цим шляхом, як ми бачимо, через перехрестя, а назустріч вийшла група прикриття. На цьому перехресті загинули "альфачі" полковник Олександр Аніщенко і майор Руслан Лужевскій, прапорщик Віктор Долинський з "Ягуара". Вічна пам'ять", — аише Бутусов.

Бій не був спланований і виявився несподіванкою для українських воїнів. Вони рухалися через Семенівку, коли російські диверсанти спробували атакувати їх бойові машини за допомогою протитанкового ракетного комплексу "Фагот".

Зав'язався бій, де на боці противника було добре знання місцевості і ефект раптовості — практично всі українські спецназівці реального бойового досвіду справжньої війни не мали. Правда, завдяки злагодженій підготовці і вмілому командуванню, бійці "Альфи" і "Ягуара" змогли вийти із засідки. В ході боїв було вбито як мінімум 5 бойовиків. На жаль, українські спецназівці також понесли втрати.

Три воїна було вбито, 4 офіцери "Альфи" отримали важкі поранення, що спричинили інвалідність, понад 20 спецназівців з різних підрозділів отримали інші поранення і контузії.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...