Розміщеним у Білорусі військовим роздали шеврони ЗС РБ, - волонтер Кабакаєв

Російським військовим, які перебувають на території Білорусі, роздали шеврони білоруських Збройних сил. У такий спосіб РФ готує нові провокації проти України. Про це, посилаючись на дані розвідки, у Facebook пише волонтер, координатор громадянської ініціативи "Стоп-Терор" та голова громадської організації "Безпека та взаємодія в Україні" Семен Кабаєв, передають Патріоти України.

Він припускає, що агресор готується до вторгнення "під чужим прапором". "За даними розвідки, особовий склад Збройних сил РФ, який зосереджений на півдні Білорусі, отримує шеврони Збройних сил Білорусі. Для того, щоб здійснити вторгнення під чужим прапором і цим перекласти відповідальність за вторгнення на Білорусь", – підкреслив волонтер.

Зазначимо, що Росія регулярно поширює фейки та влаштовує провокації. Один із недавніх випадків: російські пропагандисти заявили про те, що українська військова техніка нібито перетнула лінію розмежування. У відповідь представник Держприкордонслужби наголосив, що будь-яка інформація про вторгнення ЗСУ на тимчасово окуповані території є частиною гібридної агресії Росії.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....