Розмови з Путіним йому не дуже допомогли: На Шрі-Ланці протестувальники увірвалися в резиденцію президента й захопили її (відео)

На Шрі-Ланці тисячі протестувальників увірвалися до резиденції президента Готабаї Раджапакси. Останньому довелося тікати, аби врятуватися від розлюченого натовпу. Протестувальникам протистояли силовики, які застосовували проти людей сльозогінний газ та водомети, повідомляють Патріоти України.

Демонстранти з усієї країни пройшли маршем до Коломбо, вимагаючи відставки президента після кількох місяців протестів на тлі неефективного управління економічною кризою в країні.

Тисячі антиурядових демонстрантів приїхали до столиці на автомобілях, фургонах та автобусах, а офіційні особи заявили, що деякі навіть "захопили" потяги, щоб дістатися туди.


Президенту довелося втекти

В результаті протестувальники взяли штурмом резиденцію президента. Главі держави довелося рятуватися втечею від агресивного натовпу демонстрантів. Його перевели у безпечне місце.

Протестувальники захопили будинок президента. У мережі з'явилося відео, як люди "розважаються" у басейні у резиденції Готабаї Раджапакси.

Що цьому передувало

У квітні 2022 року Шрі-Ланка зіткнулася з економічною кризою, яку експерти оцінюють як найважчу в історії країни. У державі спостерігається нестача іноземної валюти, що виникла через дефіцит туристів на тлі пандемії, у зв'язку з чим країна втратила можливість оплачувати закупівлю палива.

Згодом у Шрі-Ланці почалися масові протести, внаслідок чого влада була змушена ввести надзвичайний стан і оголосила дефолт. Зовнішній борг країни досяг 51 мільярда доларів, з яких 700 мільйонів доларів припадають на борг державної нафтогазової компанії Ceylon Petroleum Corporation.

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...