Розмріялись: Лавров заговорив про можливість "референдумів" щодо приєднання до Росії у захоплених регіонах України

У Росії заговорили про проведення на окупованих територіях України "референдумів" щодо приєднання їх до РФ. Керівництво держави, яке вторглося в сусідню країну і грабує, катує і вбиває мирних громадян України, заговорило про те, що їхні жертви "самі визначатимуть свою долю", передають Патріоти України.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Він також знову розводився про вигадані у Кремлі "нацизм", "тоталітарний гніт" і "зовнішнє управління" в Україні.

Коли у Лаврова запитали, чи Кремль збирається проводити на окупованих українських регіонах "референдуми про приєднання до Росії", той знову взявся брехати, що РФ розв'язала війну в Україні "для захисту цивільних осіб".

"Ми від початку спецоперації оголосили про те, що її метою є захист цивільних осіб, які страждають від мілітаризації, нацифікації своєї країни. Від того, що там правлять бал у силових структурах відверті неонацисти, які навіть не соромляться демонструвати відповідну символіку гітлерівської Німеччини. Від того, що уряд на чолі з президентом ухвалює закони, які послідовно вбивають російську мову, культуру, освіту в Україні", - видав на-гора всю кремлівську методичку Лавров.

Виявляється, вбиваючи українців, Росія "надає їм повного пріоритету", - проанонсував Лавров плани Кремля щодо чергового злочину у вигляді фейкових "референдумів".

"Люди перебувають під тоталітарним гнітом. І настрій людей тут необхідно ставити на перше місце, віддавати їм повний пріоритет. Коли ми оголошували про початок спецоперації, ми сказали, що виходитимемо з того, що громадяни України самі визначатимуть свою долю. Вирішувати їм, а не комусь іншому. Я розумію, що Україна довгі роки перебуває під зовнішнім керуванням, і люди від цього втомилися", - заявив міністр закордонних справ РФ.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...