Розмріявся про нові території: Путін порівняв себе з Петром I на зустрічі з російською молоддю (відео)

Президент Росії Володимир Путін 9 червня під час зустрічі з молодими підприємцями провів історичну аналогію між своїм правлінням та епохою царя Петра I, передають Патріоти України.

За його словами, у роки Північної війни російський цар нічого не відбирав у Швеції, а повертав території та зміцнював їх. Путін стверджує, що за 350 років "нічого не змінилося", і коли цар Петро вів війну зі шведами, то це була не загарбницька війна.

"Петро I Північну війну 21 рік вів. Здавалося б, воював зі Швецією і щось там відбирав. Нічого він не відбирав! Він повертав", — сказав Путін. За його словами, цар Петро повернув територію Приладожжя, де згодом було закладено Санкт-Петербург, незважаючи на те, що європейські держави не визнавали ці території за Росією.

"Всі визнавали її за Швецією, а там споконвіку поряд з фінно-угорськими народами жили слов'яни. Причому ця територія знаходилася під контролем російської держави", — сказав Путін, згадавши також західний напрямок і похід на Нарву, де Петро також "повертав і зміцнював".

Розвиваючи свою думку, Путін зазначив, що на долю сучасної Росії також "випало повертати і зміцнювати", вказавши на те, що для російської державності це базові цінності, що є основою існування Росії. "Ми, безумовно, досягнемо успіху у вирішенні завдань, які перед нами стоять", — сказав Путін, провівши аналогію з епохою Петра.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...