Розпалював релігійну ворожнечу: Ректора Почаївської семінарії УПЦ МП оштрафували за допис у Facebook

Ректора Почаївської семінарії УПЦ МП Йова Смакоуза оштрафували за допис у Facebook. Він отримав 8,5 тис. грн штрафу за розпалювання релігійної ворожнечі. Про це повідомляє ZAXID.NET. Підозру в цій справі Смакоузу вручили в грудні минулого року, передають Патріоти України.

Встановлено, що священнослужитель з анонімного акаунта поширив на сторінці в соцмережі Facebook допис, яким зацікавилось СБУ. Цитат з нього немає, але відомо, що лінгвістична експертиза встановила у ньому ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

Оскільки Смакоуз співпрацював зі слідством та уклав угоду про винуватість, він отримав не суворе покарання.

Засідання щодо цієї справи відбулось 4 січня. У вироку Кременецького районного суду йдеться, що суддя Наталія Шульгач затвердила угоду і визнала Йова Смакоуза винним у порушенні ч.1 ст. 161 ККУ, призначивши йому 8,5 тис. грн штрафу.

Крім того, він має заплатити 9 тисяч гривень за проведені експертизи. При цьому, вирок ще не набрав законної сили, тому його можна оскаржити в апеляційному суді.

Йову Смакоузу, який є уродженцем Почаєва, 58 років. Тривалий час він керував парафіями УПЦ МП в Канаді, а в 2018 році його призначили ректором Почаївської духовної семінарії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський своїм указом в останні дні 2022 року призупинив громадянство ряду священників УПЦ МП. Оскільки указ містить персональну інформацію, на сайті глави держави він не публікується згідно з чинним законодавством.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...