Розплата буде швидкою: Піонтковський назвав головний "сигнал" швидкого кінця режиму Путіна

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що рейтинг президента Росії Володимира Путіна невблаганно падає і додаткове тому підтвердження - голосування про поправки до Конституції. Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"А голосування щодо поправок до Конституції - це взагалі тільки про нього, про його прагнення стати довічним диктатором, що ніяк не можна назвати благородним поривом. Як би воно не пройшло, ми ніколи не дізнаємося реальних результатів цього голосування, тим паче, воно неймовірно розмите навіть за російськими мірками. Дострокове голосування вже розпочалося. Можна голосувати електронно, можна десь у дворах, на роботі, поштою. Спостерігачів немає, ніхто не рахуватиме. Це якась дуже груба халтура, яка в будь-якому разі не додасть Путіну авторитету. А відкриті та закриті соцопитування показують падіння його рейтингу. До осені буде зрозумілою ціна - скільки людських життів ми заплатимо. Всі соціологи, навіть прокремлівські, зазначають, що відбувається незворотне розмивання популярності Путіна", - упевнений він.

За словами політолога, ще один "дзвіночок" втрати рейтингу голови Кремля - непокора Путіну на місцевому і не тільки рівнях. "Ці ознаки недостатньої шанобливості до вождя з боку російських чиновників ще доволі скромні. Але вони свідчать про зростаючу втому, роздратування ним та втрату авторитету. І найстрашніше - ця людина все частіше стає смішною. Це особливо небезпечно для диктатора", - говорить Піонтковський.

Він додає, що Путін втрачає "очки" і в очах звичайних росіян. "Зрозуміло, що людина жене народ на парад в такий складний епідеміологічний час і фактично здійснює людське жертвоприношення заради своєї примхи. Побєдобєсіе переростає в путінобєсіє. Путін проводить парад, бо позиціює себе спадкоємцем перемоги у Другій світовій війні", - пояснює політолог.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...