Розплата наздоганяє Москву через сім років: Гаазький суд розпочав оголошувати вирок у справі MH17

Справа MH17: Суд почав оголошувати вирок

Окружний суд Гааги приступив до оголошення рішення у справі про збитий 17 липня 2014 року в небі над Донбасом пасажирський лайнер рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур. Рішення зачитує головуючий суддя Хендрік Стейнхаус у четвер, 17 листопада.

У залі присутні представники звинувачення, захисту одного із обвинувачених – Олега Пулатова, рідні та близькі загиблих, представники засобів масової інформації.

Всього на засідання отримало акредитацію близько 250 представників ЗМІ. Також, окрім зали, в якій безпосередньо йде оголошення рішення, родичі жертв стежать за засіданням у сусідніх залах – на засідання прибуло близько 400 осіб із різних країн.

Очікується, що оголошення триватиме близько двох годин. При цьому суд уже зробив заяву про те, з якої території та зброї було запущено ракету, яка і призвела до трагедії.

Зокрема, рейс MH17 був збитий із зенітного ракетного комплексу Бук-М1. Ракету було запущено з боку захопленого бойовиками "ДНР" села Первомайське. При цьому суд прийняв рішення, що на той час бойовиків контролювала Росія.
"Багато ватажків сепаратистів були тісно пов'язані з керівництвом Росії. Зокрема, "прем'єр-міністр" Олександр Бородай називав радника Путіна Владислава Суркова своєю людиною в Кремлі". Крім того, Кремль погодив призначення на "міністерські пости" і координував постачання російських озброєнь на Донбас", – заявив головуючий суддя.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...