Розплата наздогнала: Ексканцлера Німеччини Шредера не покликали на історичну подію через дружбу з Путіним

Колишнього федерального канцлера Німеччини Герхарда Шредера не покликали на ювілей Соціал-демократичної партії через тісні зв'язки з російським диктатором і вбивцею Володимиром Путіним. Керівництво СДПН заявило, що присутність на урочистостях Шредера буде недоречною, передають Патріоти України.

За словами генерального секретаря СДПН Кевіна Кюнерта, наразі членам партії нема про що говорити зі Шредером. Про це повідомляє німецьке видання Zeit.

Кюнерт пояснив таку позицію керівництва СДПН тим, що Шредер, як і раніше, перебуває у близьких відносинах з головним воєнним злочинцем Росії Путіним. Також генсек СДПН наголосив, що недавня присутність Шредера в російському посольстві красномовно говорить про його позицію щодо війни в Україні.

"В даний час нам нема про що говорити один з одним. Шредер перебуває у близьких відносинах з ініціатором війни та агресором. Це можна було побачити нещодавно під час його візиту до російського посольства. Зрештою, розрив з Герхардом Шредером – це не історичний розрив, а нинішній, абсолютно очевидно пов'язаний з його позицією в контексті війни Путіна проти України", – заявив Кюнерт.

Цікаво, що ексканцлер Шредер відвідав посольство Росії, щоб відсвяткувати перемогу над Німеччиною у Другій світовій війні 78 років тому. Також серед присутніх були колишній генеральний секретар СДПН Егон Кренц, лівий член Бундестагу та колишній лідер партії Клаус Ернст. Багато інших політиків бойкотували захід через агресивну війну Росії проти України.

Шредер був канцлером ФРН з 1998 по 2005 рік та лідером СДПН з 1999 по 2004 рік. Після того, як його усунули з посади глави уряду, він багато років працював у російських енергетичних компаніях і досі підтримує дружні стосунки із кремлівським диктатором.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...