Розплата наздогнала: У Чорногорії арештували активи куратора кремлівської пропаганди та депутатів Держдуми РФ

Приєднавшись до санкцій Євросоюзу проти Росії, Чорногорія застосувала обмежувальні заходи щодо власності 34 громадян Росії, серед яких - депутати та чиновники.У понеділок, 13 червня, видання Vijesti опублікувало список росіян, чиї активи були арештовані, передають Патріоти України.

Серед російських чиновників, які фігурують у цьому переліку, є перший заступник голови адміністрації президента РФ Олексій Громов. Його називають кремлівським куратором пропаганди, зокрема, через державні телеканали.

У переліку також фігурують депутати російської Держдуми від "Единой России" (Анна Кузнєцова, Леонід Івлєв, Віктор Казаков тощо), КПРФ (Олег Смолін, Олег Лєбєдєв, Ірина Філатова), ЛДПР (Василь Власов) і "Справедливой России" (Дмитро та Андрій Кузнєцови).

З посиланням на власні джерела в уряді у виданні Vijesti зазначили, що опублікований перелік не є остаточним і може коригуватися з урахуванням нової інформації. Арештованими активами російських урядовців переважно є нерухомість, яка розташована у трьох містах - Херцег-Новий, Будва і Жабляк. Водночас не виключено, що цим майном росіяни володіють через підставні компанії.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...