Розплата наздожене всіх: Підрозділ ГУР МО "Шаман" причетний до ліквідації високопоставлених російських воєнних злочинців, - ГУР

Елітний підрозділ ГУР МО бере участь у ліквідації високопоставлених російських офіцерів, причетних до воєнних злочинів проти України. Про це в інтерв’ю "Українським новинам" заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов, передають Патріоти України.

"Є (такі реалізації. – Ред.). Називати прізвища та підрозділи ми не будемо, але ми говоримо про роботу ГУР. Такі приклади є, робота триває. Самих воєнних злочинців багато, тому роботи вистачить", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи "Шаман" працює тільки на окупованих територіях, чи по всьому світу, Юсов зазначив, що мова йде про роботу ГУР МО.

"Сьогодні у нас ворог №1 - це РФ. Але якщо говорити про роботу ГУР МО, то вона так чи інакше передбачає діяльність та взаємодію з багатьма державами по різних точках світу", - поінформував Юсов.

У відповідь на питання про інформацію щодо того, що "Шаман" зосередиться на ліквідації російських офіцерів і про те, чи будуть інші категорії, Юсов заявив, що всі воєнні злочинці та державні зрадники мають понести покарання.

За його словами, насамперед мова про покарання в межах чинного українського законодавства і міжнародного права.

"Кожен такий злочинець може не чекати і здатися українському правосуддю або ж в іншій державі, де поширюється юрисдикція міжнародного трибуналу. В іншому випадку такі самі себе наражають на небезпеку. З 2014 року ми бачимо, що велика кількість окупантів, воєнних злочинців та зрадників не дочекались трибуналу", - зауважив він.

Стосовно того, чи буде "Шаман" "карати" колишніх українських високопосадовців, таких, як експрезидент Віктор Янукович, ексгенпрокурор Віктор Пшонка, ексглава Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко, колишній перший віцепрем'єр-міністр України Сергій Арбузов, Юсов зазначив, що йдеться про справедливу відповідальність, у тому числі держзрадників.

"Якщо вони причетні до воєнних злочинів, то спокійно себе почувати не повинні. Робити окремі анонси, я думаю, не варто", - зазначив Юсов.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...