Розплата за мову: Максим Бужанський потрапив у базу "Миротворця" (фотофакт)

Скандальний нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський потрапив в базу сайту "Миротворець" через мовний закон. Про це йдеться на сайті, передають Патріоти України.

"Українофоб. Провокатор. Свідомі дії, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні. Маніпулювання суспільно-значущою інформацією. Участь в антиукраїнських пропагандистських заходах. Розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - вказали в "Миротворці".

Раніше, Максим Бужанський зареєстрував законопроект № 2362, який нібито має на меті скасувати "дискримінацію" російської мови в освітньому процесі. Він передбачає скасування переходу учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання. У разі прийняття законопроекту обов'язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою буде скасовано. Відповідно, річний обсяг навчального часу для отримання базової середньої освіти державною мовою складе 20% (40% в 9 класі), профільної середньої освіти - 60%.

Ряд нардепів з президентської фракції відмовилися підтримувати законопроект, оскільки він вносить розкол в суспільство, а люди вийшли на акції протесту.

Розгляд законопроекту планували 16 липня, але прийняли рішення перенести на п'ятницю, 17 липня.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...