Розплата за "Шахеди": ЄС запровадив нові санкції проти Ірану за підтримку військової агресії Росії

ЄС запровадив нові санкції проти Ірану

11 грудня, Рада Європейського Союзу оголосила про санкції проти шести фізичних і п’яти юридичних осіб Ірану у зв'язку з військовою підтримкою Іраном агресивної війни Росії проти України. Про це повідомила пресслужба Ради Євросоюзу.

Під обмеження потрапили іранська компанія Shakad Sanat Asmari і ще три компанії, причетні до виробництва компонентів для іранських безпілотників, а також їхні керівники й ключові співробітники.

Санкції також наклали на компанії, що допомагають Корпусу вартових ісламської революції Ірану удосконалювати програму виробництва дронів.

Обмеження зокрема передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд до Європейського Союзу для фізичних осіб, а також заборону співпраці з ними у межах ЄС.

Раніше повідомлялося, що США заблокували схеми, які працювали на військові потреби Ірану. Іранський режим використовує заплутані мережі іноземних підставних компаній і брокерів для здійснення незаконної комерційної діяльності.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...