"Розповідали про численні і беззаперечні докази... До цього ми цих доказів не бачили": Адвокати підозрюваних у справі Шеремета хочуть допитати Зеленського та Авакова

Захисники підозрюваних планують допитати близько 30 осіб.

Захист підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета хоче допитати в суді президента Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Відповідне клопотання адвокати подали суду, повідомляють Патріоти України.

За словами адвоката однієї з фігуранток справи Юлії Кузьменко Тараса Беспалого, захисники підозрюваних планують допитати близько 30 осіб. Крім Зеленського та Авакова, в список потрапив і заступник голови МВС Антон Геращенко.

Адвокат заявив, що «під час численних брифінгів» Зеленський, Аваков та Геращенко «розповідали про численні і беззаперечні докази причетності Кузьменко, Дугарь, Антоненка до вбивства Павла Шеремета».

«До цього ми цих доказів не бачили - це перше. По-друге, я хочу зрозуміти звідки взагалі вони мали доступ до матеріалів, хоча вони не є учасниками справи і офіційно не мають права навіть доступу до цих матеріалів», - сказав Беспалий.

Як йдеться у зверненні прокурора Михайла Тиша, сторона звинувачення викликає в зал суду 263 свідка. Беспалий додав, що процес опитування свідків може бути довгим, на заслуховування кожного в залі суду необхідно мінімум 15-20 хвилин. У той же час, щоб суд дозволив допитати саме таку кількість свідків - сторони мають пояснити суду, що саме свідки можуть підтвердити і факти надати.

«Взагалі свідків було 700 і добре, що вони 700 не заявили. Ми не знаємо, яке рішення прийме суд, але за законом, залучення свідків має бути обґрунтоване», - сказав він.

За словами адвоката, вони поки не можуть оцінити, чи важливі ці свідки, « бо не написано, що саме вони хотіли б, щоб ці свідки підтвердили чи спростували». Він також додав, що скарга фігуранта справи Андрія Антоненка до Європейського суду з прав людини, де він оскаржує затримання, буде розглядатися незалежно від процесу в українському суді.

Джерело: UA:Суспільне

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...