Розповідав, що буде після війни: МВС оприлюднило фрагмент останнього інтерв'ю Монастирського (відео)

МВС опублікувало фрагмент останнього інтерв’ю очільника відомства Дениса Монастирського, який загинув 18 січня під час падіння вертольота у Броварах. Відповідний відеозапис викладений у Мережу, передають Патріоти України.

Так, в опублікованому фрагменті інтерв’ю Монастирський анонсував, що після завершення війни в Україні буде найрозгалуженіша і найдосвідченіша на континенті піротехнічна служба. "Після завершення цієї страшної війни матимемо найбільш розгалужену і досвідчену піротехнічну службу на континенті. І це, звісно, буде наша перевага, і саме те, що цікавить європейських партнерів, бо ми говоримо про входження нашої системи МВС у механізм цивільного захисту", – розповів міністр.

Він пояснив, що це такий механізм загальноєвропейської допомоги у випадках надзвичайних ситуацій. "І вони вже запитують: ваш досвід з розмінування, досвід з евакуації, досвід з пожежогасіння, що відбувається зараз. І як можливо надавати відповідну допомогу для країн Європи. Вони дуже, дуже зацікавлені", – сказав Монастирський.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...