Розповів відверто про великі втрати: Російського військового заарештували за інтерв'ю, яке він дав в українському полоні

Суд у Москві відправив у СІЗО колишнього учасника війни проти України після інтерв'ю українському журналісту. 235-й гарнізонний військовий суд заарештував Павла Гугуєва за звинуваченням у конфіденційному співробітництві з іноземцями (стаття 275.1 КК). Про це повідомили у пресслужбі суду "Медіазоні", передають Патріоти України.

Жодних подробиць справи не відомо. "Медіазона" пише, що приводом для справи, вочевидь, послугувало інтерв'ю Гугуєва українському журналісту Дмитру Карпенку.

Гугуєв - колишній ув'язнений, засуджений за вбивство, заподіяння шкоди середньої тяжкості та крадіжку на 12 років. Відбувши в ув'язненні 10 років, він вирушив на війну в Україну і там потрапив у полон.

Ще в полоні Гугуєв дав інтерв'ю українському журналісту Дмитру Карпенку, в якому розповідав про великі втрати серед російських військових. Після цього він повернувся в Росію в рамках обміну військовополоненими.

Перебуваючи в Росії, він дав друге інтерв'ю Карпенку, яке було опубліковано в липні минулого року. У ньому він стверджував, що повернутих із полону колишніх в'язнів понад місяць утримують у підмосковній військовій частині.

Видання "Холод" із посиланням на іншого полоненого повідомляло, що інтерв'ю Гугуєв давав, саме перебуваючи у військовій частині в Підмосков'ї. Джерело "Холода" стверджувало, що після цього інтерв'ю в інших колишніх ув'язнених у військовій частині відібрали телефони, а самого Гугуєва на кілька днів замкнули в колишній збройовій кімнаті.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...