Розрив приголомшливий: Скільки танків щодня втрачають Україна й Росія

Російські окупанти щодня втрачають 10 танків. Українські військові раніше втрачали трохи більше одного танка на добу. З початку наступу ЗСУ ця цифра зросла – наші військові почали втрачати до 2 танків щодня, інформують Патріоти України.

Проте, разом з цим, наступ призвів не так до втрати техніки ЗСУ, як до збільшення її запасів.

Росія втрачає у п'ять разів більше танків, ніж ЗСУ

"Розрив приголомшливий. Армія, яка атакує, зазвичай втрачає більше техніки, ніж та, яка обороняється. Оскільки їй потрібно перетинати місцевість в той час, як оборона може просто ховатися в окопах і за укріпленнями, ведучи вогонь з більш безпечних місць", – повідомило видання.

Ба більше, за даними журналістів:

  • в теорії Росія має вогневу перевагу над ЗСУ, та вона скоротилася зі збільшенням російських втрат;
  • натомість Україна отримує більше техніки від світу та самої Росії, чиї військові, відступаючи, кидають танки й гаубиці;
  • пришвидшення російських втрат танків – це результат поганого командування і проблем з мораллю, а не технологічного балансу на полі битви.

"Половина бойових машин, які Росії довелося списати з початку вересня, були покинуті їхніми екіпажами, а потім захоплені українськими військовими", – зауважило видання.

Там також пояснили, про які втрати російських танків відомо. Зокрема:

  • з лютого по вересень Росія втрачала по 5 танків на день. Станом на 1 вересня Кремль вже втратив 994 танки;
  • саме тому Москва дістала зі складів старі Т-62. Станом на 19 жовтня окупанти вже втратили 34 цих танки. Причому 30 з них дістались ЗСУ;
  • з 24 лютого до 19 жовтня Москва втратила 1392 танки. З них 801 – ЗСУ знищили.

Натомість втрати українських танків значно менші. Зокрема, станом на 1 вересня ЗСУ втратили 249 танків. З них найбільше – Т-64. Відколи почався наступ ЗСУ, то втрати дещо збільшились.

"Станом на 19 жовтня армія України втратила 320 танків, 176 з них – були знищені. За останні шість тижнів Україна втратила 71 танк, але захопила 194", – йдеться в повідомленні.

Тобто, виходить так, що Збройні Сили України під час наступу не стільки втратили техніку, як збільшили її запаси.

Джерело: 24 канал

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...