Розсекречено жорсткі санкції проти Росії, котрі набудуть чинності за лічені години у разі вторгнення в Україну

Штати хочуть включити РФ до переліку країн, які потрапляють під дію найжорсткіших експортних обмежень.

У США підготували новий пакет санкцій проти Росії на випадок вторгнення на Україну. Обмеження торкнуться постачання всієї споживчої електроніки, а також оборонного сектору. Детальні подробиці санкційного пакету повідомив The New York Times (NYT) з посиланням на американських чиновників, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що деталі стали відомі перед серією дипломатичних переговорів між Росією та країнами Заходу, які заплановані на наступному тижні.

Передбачається, що дані обмеження набудуть чинності через кілька годин після вторгнення російських військових в Україну.

"Технологічні санкції торкнуться деяких улюблених Путіним галузей, особливо аерокосмічної та військової, які є основними джерелами доходів для російського уряду", – пише видання.

США планують обговорити з Росією розгортання ракет у Європі - WPСеред можливих обмежень:

  • відключення найбільших фінансових установ Росії від міжнародних банківських/платіжних систем,
  • введення ембарго на експорт американських розробок, необхідних для оборонної та споживчої промисловостей.

Як пише Bloomberg, США хочуть включити Росію до переліку країн, які потрапляють під дію найжорсткіших експортних обмежень. Зараз такі діють відносно Ірану, КНДР, Куби та Сирії. Йдеться про введення значних обмежень на експортовані товари: від авіаційної продукції та інструментів до ігрових консолей, телевізорів і смартфонів.


"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...