Розслідування на замовлення НБУ розкрило скандальні подробиці: ​Перед націоналізацією "ПриватБанку" на рахунки Зеленського вивели $47 млн, - міжнародне детективне агентство Kroll

Якщо все так, шостому президенту України доведеться давати пояснення щодо призначення та долі цих коштів. Адже звіт міжнародного агентства не вдасться втаємничити від кредиторів України

Міжнародне детективне агентство Kroll підтвердило гучні звинувачення Нацбанку, з якими регулятор виступив проти екс-власників Приватбанку ще в момент визнання банку неплатоспроможним більше року тому, зазначають Патріоти України.

Завершити forensic audit ПриватБанку планували ще в жовтні 2019 року, але розслідування дій Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, пов'язаних з ними осіб, а також екс-топ-менеджменту банку затягнулося на кілька місяців. Звіт Kroll чомусь не був оприлюднений замовником, а НБУ на його основі лише напередодні підготував заяву.

«Компанія Kroll провела незалежне розслідування і встановила, що ПриватБанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій та відмивання грошей», - заявила на брифінгу 17 січня заступник голови НБУ Катерина Рожкова. Однак не вдалась до деталей та конкретних дій фігурантів розкрадання коштів вкладників.

Деякі подробиці цього розслідування опинились в руках журналістів "5 каналу", де вийшов випуск з розслідуванням щодо Коломойського і процесу націоналізації ПриватБанку.

Так, у випуску відзначають, що ПриватБанк діяв, порушуючи законодавство України. З'ясувалося, що крім офіційного банку існував тіньовий, через який проходило кредитування різних компаній. Однак це були не "хто попало" - кредит видавали тільки тим компаніям, власники яких мали відношення до акціонерів банку.
За допомогою таких "схем" з ПриватБанку вивели понад 5,5 млрд доларів. "У розпорядженні програми є частина звіту агентства "Kroll", в якому детально описується рух грошей з рахунку на рахунок.
І що цікаво? У двох випадках кінцевим бенефіціаром виведення коштів був тоді ще комік Володимир Зеленський. Загальна сума приватовських грошей яка осіла на рахунках фірм нині президента - 47 мільйонів доларів США ", - повідомляється у випуску.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...