Розслідування "Схем" може глобально обрушити довіру до керівництва України, - Бутусов

Офіс Президента вже пригрозив подати до суду на журналістів проекту за публікацію брехливих відомостей.

Програма «Схеми» - це проект «Радіо Свобода», який фінансується Конгресом США. Її розслідування про перебування Володимира Зеленського в Омані здатне різко змінити ставлення до української влади і стати причиною системної кризи. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив головний редактор видання Цензор.НЕТ, журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, в даний момент сенсаційна інформація, опублікована «Схемами», - це головне питання інформаційного порядку. «Ця історія може глобально обрушити довіру до керівництва України», - написав він, нагадавши, що ОП пригрозив подати до суду на журналістів проекту за публікацію брехливих відомостей.
Бутусов зазначив, що якщо у представників глави держави вийде виграти справу, то Конгресу США доведеться заплатити чималу суму за дезінформування суспільства про діяльність президента. «Згідно з розслідуванням, справа виглядає так: ЗМІ, що фінансується зі США, натякнуло на нещирість президента України і його адміністрації і пред'явило Зеленському підозру у веденні таємної дипломатії», - зазначив журналіст.
Виходить, що американське диппредставництво і Державний департамент Сполучених Штатів будуть змушені у відповідь на офіційну заяву Києва про розслідування «Схем» озвучити свою позицію. «Це питання довіри до української влади і президента. Такі інформаційні хвилі можуть викликати системну кризу», - резюмував Юрій Бутусов.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...