Розслідуванням "витоку" документів про контрнаступ ЗСУ займеться Мін'юст США

Міністерство юстиції США займеться розслідуванням "витоку" секретних документів, у яких може міститися "інформація про підготовку ЗСУ до контрнаступу", інформують Патріоти України.

Як повідомляє, Sky News, про це заявили у самому американському відомстві.

У Мін'юсті відмовилися уточнювати будь-які подробиці про розслідування. Там тільки додали, що перебувають у контакті з Пентагоном щодо цього питання.

Витік даних про контрнаступ ЗСУ - що сталось

7 квітня Twitter і Telegram з'явилися нібито секретні військові документи щодо підготовки українських військових до контрнаступу.

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк назвав опубліковані матеріали "фотошопом". Водночас Головне управління розвідки зазначило, що частина "злитої" інформації була явно зібрана з відкритих джерел. Там наголосили, що остаточні рішення щодо контрнаступу ухвалюються в останній момент, а доступом до інформації володіють лише декілька людей у всьому світі.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що незалежно від автентичності оприлюднених документів цікава реакція російських воєнкорів. На думку експертів, вона "свідчить про страх перед можливими українськими контрнаступами".

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...