Розстріл колони з цивільними на Харківщині: Серед загиблих десять дітей (фото 16+)

У Куп'янському районі Харківської області окупанти обстріляли колону з автомобілями, де були цивільні. Попередньо, загинуло 20 осіб, у тому числі 10 дітей. Про це 1 жовтня повідомив у Telegram голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, нагадують Патріоти України.

"На місце виїхали правоохоронці й експерти. Проводяться слідчі дії. Деталі з'ясовуються", – написав він о 13:50 суботи.

Інцидент стався у "сірій зоні", на об'їзній дорозі між Куп'янськом і Сватовим. Там знайшли розстріляними та спаленими не менше ніж семь цивільних авто.

Служба безпеки України уточнила, що злочин відбувся наприкінці вересня, але відомо про нього стало лише зараз. "Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку "ГАЗель".

Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку та статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та р*шисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства", – заявив в.о. голови СБУ Василь Малюк.

Співробітники СБУ розслідують цей випадок за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Остаточна кількість жертв наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися, вони дають свідчення.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...