Розстріл Майдану: Луценко просить Раду встигнути прийняти ключовий закон

Заочний суд необхідний, оскільки зараз деякі підозрювані поза досяжністю українського правосуддя.

Юрій Луценко. Фото: MIGnews.

Генеральний прокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду встигнути до дострокових виборів прийняти вкрай важливе рішення - дозволити заочний суд над винними в розстрілах на Майдані, передають Патріоти України.
Заочний суд необхідний, оскільки зараз деякі підозрювані поза досяжністю українського правосуддя. Механізм заочного судочинства над колишніми топ-чиновниками був випробуваний, але з появою Державного бюро розслідувань процедуру заочних судів вже не застосовують. Тепер Луценко просить депутатів підтримати проект депутата Алексєєва, який відновлює можливість заочного суду для винних у злочинах проти учасників Майдану і в злочинах проти держави.
«З новим законом ми разом з вами в суді назвемо імена злочинців, які віддавали наказ розстрілювати мирних людей», - заявив Луценко.

За словами генпрокурора, в даний час обвинуваченими і підозрюваними у справах Майдану є більше шестисот чоловік. «169 особам пред'явлено звинувачення. Ще 445 осіб, в тому числі 34 вищих посадових особи та 162 працівника правоохоронних органів є підозрюваними і чекають судових рішень», - пояснив Луценко.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...