Розстріл за "Слава Україні!": Бутусов назвав інше ім'я загиблого і навів аргументи (фото)

Розстріляним росіянами українським захисником, відео з яким потрясло весь світ, може виявитися Марцієвський Олександр. Він був бійцем 119 бригади ТрО, а не 30 окремої механізованої бригади, передають Патріоти України.

Журналіст Юрій Бутусов у Facebook відзначив, що особу загиблого підтвердили військові 163 батальйону та його мати, яка мешкає у Ніжині.

Крім того, він вказав на ряд моментів, які підтверджують особистість бійця:

  • на відео і фото видно заклеєний пластиром забій над правою бровою, який боєць отримав за два тижні до загибелі;
  • зелений шеврон, який Марцієвському подарував командир взводу.

Крім того, бійця поховали 14 лютого в Ніжині. При цьому Бутусов вказав, що судмедекспертиза зафіксувала кульові отвори приблизно в тих же місцях, куди на відео потрапляли кулі.

Журналіст вказав, що обставини того, як Марцієвський потрапив у полон – невідомі. Його тіло повернули в Україну в лютому. Також Бутусов закликав дочекатися інформації з офіційних джерел.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:45

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...