"Розстріл - значить, розстріл": Боєць "Азова" розповів, як окупанти пропонували йому паспорт "ДНР"

Боєць полку Азов Денис Піскун, який повернувся з полону, розповів, що окупанти пропонували йому паспорт «ДНР» та погрожували розстрілом у разі відмови від співпраці. Інтерв'ю бійця було опубліковано на YouTube полку Азов, передають Патріоти України.

Військовослужбовець заявив, що після отримання «паспорту» йому нібито мали зняти усі "обвинувачення". «Почав пропонувати співпрацювати, коли дізнався, що я з Маріуполя. Він сказав: „Ти можеш отримати паспорт „ДНР“, знімуть усі обвинувачення, ти будеш під іншим ім'ям та прізвищем, тобі єдине, що не можна – реєструвати на себе бізнес“. Я сказав, що не згоден на це», - розповів Піскун.

Боєць Азова не погодився на пропозицію окупантів. Тоді в хід пішли погрози смертною карою. «Вони говорили, що якщо я не даватиму свідчень, то на нас чекає смертна кара. Що нас у суді визнають терористичною організацією і за вироком суду на нас на всіх чекає смертна кара. Я сказав, що розстріл - значить розстріл. У нас усі так говорили», - заявив він.

Захисник розповів, що окупанти намагаються дискредитувати командира полку Азов Дениса Прокопенка Редіса, але їм не вдається. Зокрема, росіяни допитують українських бійців та ставлять провокаційні питання.

За словами бійця, окупаційні розвідгрупи були перекинуті до Маріуполя ще до початку повномасштабного наступу. Піскун повернувся з російського полону наприкінці червня. Під час міських боїв у Маріуполі він отримав численні поранення та був доставлений до сховища на Азовсталі.

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...