Розстрілюють прямо на вулицях: Після "хлопків" на військових складах окупанти влаштували терор населенню на Луганщині, - голова ОВА

На окупованій території Луганської області російські загарбники влаштували терор місцевого населення. На мирних жителів вони поклали провину за "хлопки" на складах боєприпасів та палива. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у четвер, 7 липня, в ефірі програми "Популярна політика", передають Патріоти України.

За його словами, окупанти шукають тих, хто міг повідомити координати ЗСУ або просто сфотографувати розташування цілей. У Кремінній людям заборонено користуватися мобільними телефонами, крім того людей розстрілюють прямо на вулицях.

"За останній тиждень було багато "хлопків" на окупованій території в глибокому тилу, тобто росіяни втрачали склади з боєкомплектом, склади з паливом, втрачали людей. Вони розуміли, що інформація з окупованої території йде і тому в Кремінній зробили каральні операції, людям забороняють ходити з телефонами, не дозволяють не просто щось знімати, але й відправити смс або зателефонувати. Ситуація найжорстокіша. Місцеві розповідали, що доходило до того, що людей розстрілювали просто на вулицях", – сказав глава ОВА.

Гайдай також зазначив, що російське керівництво багато разів звітувало про повну окупацію регіону, але на сьогоднішній день є ще населені пункти, де тривають бої. "Після 4,5 місяців важких боїв практично вся область на сьогоднішній день окупована. Але є маленькі частини області, де йдуть бої. Навіть якщо 100 квадратних метрів Луганщини залишиться не підконтрольними Росії і там гинутимуть російські загарбники та знищуватиметься Збройними силами України їхня техніка, то говорити, що область повністю окупована не можна", – зазначив він.

Керівник області додав, що у боях за Сєвєродонецьк загинуло дуже багато кадировців. "У Сєвєродонецьку полягла найбільша кількість кадирівців за всю ганебну війну Росії проти України. Їх сотні загинуло, один з дуже серйозних кадирівських воєначальників, якщо не на межі життя і смерті, то точно був дуже тяжко поранений внаслідок серйозної військової операції", – сказав Гайдай.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...