Розумков підтвердив прагнення Зеленського щодо дострокового розпуску Верховної Ради

Розпуск Верховної Ради можливий, тому що станом на сьогодні коаліції немає. Про це спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", зазначають Патріоти України.

"Станом на сьогодні коаліції немає. Коаліція складається з двох фракцій. У цих фракціях не вистачає депутатів, тобто їх там менше, ніж 226", - заявив політтехнолог.

Голова Верховної Ради Андрій Парубійвже багаторазово отримував запити та листи з проханням надати поіменний склад коаліції, але ігнорував їх.

"До Андрія Парубія зверталися мільйон організацій, писали листи, просили надати поіменний список, скільки народних депутатів входить у коаліцію. Листи приходили - відповідь не надходила. До речі, це порушення чинного законодавства. Тому прецедент того, що розпуск може мати місце, є. Є певні часові обмеження, Рада не може бути розпущена пізніше, ніж... Сьогодні по-різному вважають юристи, найчастіше вони схиляються, що це 27 число", - заявив Разумков.

Разумков вважає, що Центрвиборчком нібито свідомо затягує офіційне оголошення результатів виборів, щоб Рада призначила інавгурацію Зеленського на якомога пізнішу дату.

"Саме тому, як нам здається, ЦВК затягує процес оприлюднення результатів, а потім Рада буде затягувати процес інавгурації, щоб він потрапив після терміну, коли Рада може бути розпущена", - заявив головний політконсультант новообраного президента.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...