Розважалась разом із суддями Вовком та Тупицьким: Голова ВАКС відвідувала вечірку Ківалова

23 грудня голова ВАКС Олена Танасевич приїжджала до Київської філії "Одеської юракадемії" в той день, коли там розважались одіозні судді, а детективи НАБУ приїхали вручити повістку главі ОАСК Павлу Вовку, повідомляють Патріоти України.

За словами співрозмовників журналістів у правоохоронних органах, на вечірці, організованій суддями у київській філії "Одеської юридичної академії", споміж інших був присутній фігурант справи про організацію злочинної організації глава Окуружного адмінсуду Києва Павло Вовк, яку розглядає Вищий антикорупційний суд.

23 грудня голова ВАКС Олена Танасевич приїхала на передноворічну вечірку, організовану президентом НУ "Одеська юридична академія", колишнім депутатом-"регіоналом" Сергієм Ківаловом у київському представництві вишу.

Як повідомляють джерела, Танасевич була в одній компанії з підозрюваним Павлом Вовком та іншими впливовими суддями. Окрім Вовка, за інформацією журналістів, на святкуванні був ще один топ-підозрюваний у мантії - голова Конституційного суду України Олександр Тупицький.

На цю ж вечірку завітали детективи Національного антикорупційного бюро, які спробували вручити Вовку повістку на судове засідання. Нагадаємо, тоді глава ОАСК терміново покинув будівлю без верхнього одягу, ігноруючи детективів, які зачитували йому повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду на 5 січня.

Журналісти зазначають, що зв’язалися із головою ВАКС Оленою Танасевич, але та порадила звернутися до прес-служби і кинула слухавку. У відповідь на їхній запит Антикорупційний суд повідомив, що дійсно увечері 23-го грудня Танасевич відвідала Київський інститут інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія". Однак, у ВАКС заявили, що вона приїхала до навчального закладу "для обговорення організації онлайн-лекцій для студентів". Цікаво, що таке обговорення було призначене на 18.00.

Директор інституту Василь Фелик зазначив журналістам, що не знає про проведення суддівської вечірки на території інституту. Також зазначається, що він плутався у деталях, коли саме приїхала голова ВАКС до навчального закладу. Директор не зміг надати фото чи відео з зустрічі Олени Танасевич із викладачами, студентами та керівництвом інституту.

На запитання, що увечері 23-го грудня на території навчального закладу робив підозрюваний суддя Павло Вовк, директор Фелик сказав, що "будь-хто може ходити територією інституту, вона відкрита для відвідувачів".

У "Слідство.інфо" наголосили, що наступного дня (12 січня) після надсилання інформаційного запиту до Вищого антикорупційного суду, на сторінках ВАКС та Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" майже синхронно з’явилися анонси онлайн-лекцій, у яких візьме участь Олена Танасевич.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...