Розведення військ на Донбасі: Зеленський виїжджає на передову

Представники влади планують наступного тижня відвідати н.п. Петрівське, Золоте та Станицю Луганську, повідомляють Патріоти України з посиланням на Офіс президента.

Таке рішення було прийняте за підсумками зустрічі з питаннь безпеки та оборони, участь в якій взяли начальник Генштабу Руслан Хомчак, голова СБУ Іван Баканов, глава МВС Арсен Аваков, глава МЗС Вадим Пристайко, помічник президента Андрій Єрмак та інші.

"Очікується, що наступного тижня представники влади відвідають Петрівське, Золоте та Станицю Луганську, щоб особисто переконатися у тому, що місцевим мешканцям нічого не загрожує", - йдеться у повідомленні.

В ході зустрічі учасники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, зокрема в районі населених пунктів Золоте та Петрівське, де заплановане розведення військ.

"Глава держави наголосив, що питання безпеки українців, а особливо населення у зоні розведення, і досягнення стійкого миру на сході країни є пріоритетними для нього", - йдеться у повідомленні ОП.

Також в ході зустрічі обговорювалося питання будівництва мосту через Сіверський Донець поблизу Станиці Луганської, де відкрили тимчасовий перехід для громадян.

Нагадаємо, 30 червня завершилося розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської. Незабаром на території містечка вже з'явились представники "влади" окупантів, котрі заявили: "Це не українська територія. Це територія" ЛНР".

1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ ще у Петровському та Золотому. Військовий експерт Михайло Жирохов виклав свої аргументи, чому Станиця Луганська не може бути зразком для відводу сил в Золотому і Петровському.



Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...