Розверзлася буря: Як Конгрес США реагує на оприлюднену стенограму розмови Трампа із Зеленським

Республіканці дрогнули та розійшлися в поглядах, а демократи ще більше переконалися в справедливості імпічменту після публікації стенограми телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

Республіканець, голова юридичного комітету в Сенаті США Ліндсі Грем: "На мою думку, оголосити імпічмент президенту через телефонну розмови на кшталт цієї було би божевіллям".

Республіканець, один із небагатьох критиків Трампа в партії Мітт Ромні: "Якщо президент США просить лідера іншої країни провести розслідування політичного характеру, то це викликає занепокоєння".

Лідер республіканської меншості в Палаті представників Кевін Маккарті: "Спікер (демократка Ненсі Пелосі, яка заявила про початок процедури імпічменту - ред.) має вибачитися перед нацією, і я навіть думаю, що слід підняти питання, чи залишатися їй на своїй посаді".

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

Демократ, голова комітету з розвідки в Палаті представників Адам Шифф: "Ці записи демонструють класичний шантаж мафіозного типу стосовно лідера іноземної держави".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...