Розвідка Британії пояснила, чому Путін швидко визнав помилки з мобілізацією у Росії

Російський диктатор Володимир Путін через тиждень після оголошення "часткової" мобілізації фактично визнав помилки щодо її проведення. Головні проблеми країни-агресора полягають у тому, що місцеві чиновники не знають точного масштабу мобілізаційної кампанії, передають Патріоти України.

Водночас у Росії виникає дедалі більше питань щодо юридичного обґрунтування цієї мобілізації. Про це повідомляє розвідка Великобританії у Twitter.

29 вересня Путін звернувся до Ради безпеки РФ щодо мобілізації, яку оголосив 21 вересня. Диктатор заявив, що під час мобілізаційної кампанії виникає багато запитань. Він закликав чиновників оперативно виправляти проблеми, що виникли.

У британській розвідці наголосили, що надзвичайно швидке визнання Путіним проблем наголошує на дисфункції мобілізації протягом першого тижня. Місцеві чиновники, ймовірно, набрали призовників, які не підпадають під визначення, заявлені Путіним.

"Оскільки призвані резервісти продовжують збиратися в наметових транзитних таборах, російські офіційні особи, ймовірно, щосили намагаються забезпечити навчання і знайти офіцерів для керівництва новими підрозділами", – повідомили у розвідці.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...