Розвідка Британії розповіла про дилему, з якою зіткнулася РФ з після провалу під Вугледаром

Російське командування після місяців безуспішного штурму Вугледара постало перед вибором: зробити ще одну спробу чи підтримати запеклі бої на північ від Бахмута і Кремінної. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Там нагадали, що 4 березня Міноборони Росії опублікувало відео рідкісного приїзду міністра оборони РФ Сергія Шойгу на передову.

У Британії вважають цілком реальним те, що частково це було відповіддю на недавні кадри, на яких власник групи "Вагнера" Євген Пригожин відвідує своїх окупантів на передовій. Як вказали у розвідці, "Вагнер" веде гучну суперечку з Міністерством оборони Росії, і Шойгу, ймовірно, чутливий до порівняння з Пригожиним.

"Єдиним російським польовим командиром, показаним на відео (із Сергієм Шойгу. - Ред.), був генерал-полковник Рустам Мурадов. Примітно, що Мурадов відповідає за Вугледарський сектор Донецької області, де за останні три місяці кілька штурмів не мали успіху", - зауважують розвідники.

У Великій Британії додають, що донедавна російське командування, ймовірно, розглядало прорив у Вугледарі як ключовий спосіб досягти оперативно-значимого прориву на українських лініях, але тепер у них виникла дилема.

"Російські планувальники, ймовірно, зіткнуться з дилемою: зробити ще одну спробу штурму Вугледара або підтримати запеклі бої на північ від Бахмута і Кремінної", - підсумовують у Міноборони Британії.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...