Розвідка Естонії оцінила, чи змінять війська Північної Кореї ситуацію на фронті в Україні

Відправлення на війну в Україні північнокорейських військових не змінить ситуацію на полі бою. Однак у разі продовження цього протягом тривалого часу може зіграти суттєву роль у майбутніх боях. Про це заявив очільник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє ERR, передають Патріоти України.

На думку Ківісельга відправлення солдатів з КНДР до Росії для підтримки її агресії в Україні свідчить про проблеми РФ з підтриманням інтенсивності військової активності.

"У публічних повідомленнях йдеться про те, що чисельність північнокорейських підрозділів може сягати 10 000 солдатів і наразі вони перебувають у Східному військовому окрузі Російської Федерації. Є також повідомлення про створення підрозділу чисельністю близько 3 000 осіб на базі десантно-штурмової бригади, укомплектованої північнокорейцями, яка, імовірно, в майбутньому діятиме в Курській або Брянській областях", – розповів керівник естонської розвідки.

"Водночас можливе відправлення Північною Кореєю на український фронт таких сил – 3000 осіб або 10 000 осіб – не принесе якихось суттєвих змін на полі бою. Однак, якщо це продовжиться протягом тривалішого періоду часу, то це може зіграти суттєву роль у майбутніх боях", – зауважив Ківісельг.

Він також зауважив, що завдяки наданню Росії військової допомоги керівництво Північної Кореї та Ірану отримують можливості використовувати Москву у своїх інтересах. Зокрема – вимагати від РФ ексклюзивних гарантій безпеки або технологічної інформації, яка досі залишалася недоступною.

"Також військовослужбовці, які беруть участь у боях на території України або Російської Федерації, отримають військовий досвід, який зможуть використати проти своїх сусідів у своєму регіоні", – додав полковник.

"Є спірне питання про військові можливості НАТО, але альтернативи Альянсу немає": Залужний розставив крапки над "і"

неділя, 20 жовтень 2024, 10:57

Посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний заявив, що нашій ккраїні необхідно вступити в НАТО і альтернативи немає. Україна має отримати гарантії миру та безпеки на наступні 100 років. Про це ...

"Наша допомога виявляється в конкретних прикладах": У Франції уточнили, коли Україна отримає перші літаки Mirage 2000

неділя, 20 жовтень 2024, 10:50

Франція продовжить надавати підтримку Україні, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення міністра закордонних справ Франції Жан-Ноеля. "Наша допомога виявляється в конкретних прикладах. Стосовно сфери оборони, ми надаємо Україні обладнанн...