Розвідка розповіла, скільки важкозбиваваних "Іскандерів" та "Кинджалів" залишилося у Росії, та оцінила небезпеку іранських балістичних ракет Fateh-110 і Zolfaghar

У жовтні росіяни випустили 25 «Іскандерів» по Україні, ЗСУ змогли збити лише три

Оскільки запаси РФ поповнюються іранцями, країна-агресор може подвоїти свої атаки

Росія вже використала 80% своїх сучасних ракет, завдаючи ударів по Україні. Так, у країна-агресора залишилось близько 120 балістичних ракет для ОТРК «Іскандер». Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцькій у коментарі The Economist.

Українські офіційні особи визнають, що наша країна поки не має ефективного захисту від іранських ракет, які вражають цілі на набагато більшій швидкості, ніж крилаті ракети чи безпілотники, або від подібних на «Іскандери» та «Кинжали» ракет.

Скібіцький повідомив, що у жовтні росіяни випустили 25 «Іскандерів» по Україні, а ЗСУ змогли збити лише три. Зазначається, що поки що використання Росією таких ракет стримувалося лише дефіцитом.

За оцінками Скібіцького, у Росії залишилося лише 120 «Іскандерів». Інші джерела стверджують, що кількість «Кинжалів» становить близько 40.

Проте, оскільки запаси РФ поповнюються іранцями, країна-агресор може подвоїти свої атаки. Так, воєнній розвідці України стали відомі плани Кремля придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar і відправити їх повітрям до Криму та морем до російських портів на Каспійському морі.

Як пише видання, українські чиновники наголошують, що зараз, як ніколи, країні потрібна зброя, здатна збивати балістичні ракети, наприклад, американська система Patriot. Їм також потрібні ракети більшого радіусу дії, такі як американські Atacms, які вони сподіваються використовувати для ударів по командних центрах за сотні кілометрів у тилу ворога.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...