Розвідники вдерлися в тил ворога на Херсонщині: У ГУР поділилися вражаючими подробицями

Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони України за підтримки військових Збройних сил вдерлися в тил окупантів на Херсонщині. Група спеціального призначення провела розвідувальний рейд у районі Нової Каховки у ніч з 23 на 24 січня. Про це розповіли у прес-службі ГУР, передають Патріоти України.

"Попередньо, завдяки співпраці з місцевими партизанами та за допомогою спеціальних технічних засобів, розвідники встановили точне місцезнаходження передового пункту управління рашистів. Попри щільне мінування берегової лінії та встановлені фортифікаційні споруди, група переправилась через річку та висадилась на протилежний берег", – повідомляють розвідники.

На місці група спеціального призначення вступила у бій з ворожими військами. "Розвідники гранатометними пострілами знищили будинок, в якому знаходився командний пункт. Сприйнявши висадку як спробу прориву лінії оборони, рашисти одразу залучили бойові резерви – підрозділ сил спеціальних операцій, авіацію та бронетехніку. Завдяки цьому розвідка отримала вичерпні дані щодо кількості, складу та місць розташування ворожих резервів", – інформують в ГУР МО.

Ворог зазнав значних втрат. Українські захисники знищили щонайменше 12 окупантів, БТР 82А та захопили полоненого. "Виконавши завдання, група повернулась на правий берег Дніпра. Робота з деокупації української території триває", – додали розвідники.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...