Розвідували позиції української ППО: У Запоріжжі затримано агенток ФСБ

Служба безпеки України затримала двох агенток ФСБ РФ у Запоріжжі, вони збирали дані про бойові позиції української ППО, інформують Патріоти України.

Як повідомили у пресслужбі відомства, одна з фігуранток намагалася виявити локацію зенітно-ракетних комплексів ППО на прифронтовій території області. Також вона передавала росіянам прізвища та номери телефонів своїх родичів — військових ЗСУ та їхніх побратимів, які воюють на передовій.

Також вона записувала на диктофон свої розмови з військовими про тактику дій на полі бою, а потім надсилала окупантам відповідні аудіофайли. Інша агентка обходила прифронтову місцевість і фіксувала місця тимчасового базування особового складу та військової техніки ЗСУ.

За кожне виконане завдання російські спецслужби передавали зрадницям до 6000 гривень. СБУ викрила фігуранток на початковому етапі їхньої розвідувально-підривної діяльності. Їх затримали.

Зрадницями виявилися мешканки Запоріжжя, яких влітку цього року дистанційно завербував представник ФСБ. Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану). Агентки перебувають під вартою. Зловмисницям загрожує довічне ув’язнення.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...