РПЦ в Україні закликала вірян йти до влади, щоб захищати Московський патріархат

Речник Української православної церкви Московського патріархату, протоєрей Миколай Данилевич закликав представників цієї конфесії активніше захищати її інтереси, зокрема, користаючись нагодою потрапити до влади, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Релігійну правду".

"У релігієзнавчому середовищі дуже багато опонентів нашої церкви, а не захисників", - заявив Данилевич.

Саме тому, на його думку, потрібно, щоб віряни Московського патріархату були присутні у владі і захищали її.

"Зрозуміло, що ми не можемо втручатися у справи державного управління, але я думаю, що такі дії і такі факти (нібито переслідування УПЦ МП - ред.), це ще один стимул для того, щоб наші миряни йшли в органи державного управління, в тому числі ті, які займаються питаннями державно-церковних відносин", - підкреслив Данилевич в етері телеканалу Перший козацький.

Протоєрей Миколай зазначив, що колись влада передавалася від аристократа до аристократа, а хто народився селянином - ним і залишався. Зараз інший час: людина народилася в селі, але може стати президентом. "Цей момент потрібно використовувати", - підсумував служитель УПЦ МП.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...