РПЦ закликає росіян до мобілізації і просить не купувати "свічки від військкомату"

Російська православна церква підтримує мобілізацію на криваву війну проти України. Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, патріарх РПЦ Кирило у своїй проповіді підтримав оголошену в Росії мобілізацію і назвав її способом "примирити" Україну і РФ, передають Патріоти України.

"Ми дожили з вами до доленосного часу, а в доленосний час слід оновити нашу віру, загострити нашу свідомість і нашу пам'ять, на багато що подивитися інакше, на що ми ще вчора дивилися без будь-якої уваги і особливої турботи. І ось тоді ця наша духовна мобілізація, до якої я зараз всіх закликаю, допоможе і мобілізації всіх сил нашої Вітчизни", – сказав він.

Він переконаний, що "примирення" дозволить ввести Україну в простір РПЦ. Також вважає, що воно не має йти шляхом "небезпечних компромісів".

Примітно, що на тлі мобілізації, через яку росіяни масово залишають країну, в РФ активізувалися шарлатани. Зокрема, тюменський езотерик пропонує росіянам придбати свічку з назвою "Забудь мене, військкомат", яка, як передбачається, має допомогти уникнути повістки.

РПЦ рішуче засуджує це і закликає росіян не купувати такі товари. Заступник голови Синодального відділу по взаєминах РПЦ з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кипшидзе вважає, що такі товари повинні викликати у росіян огиду.

"Будь-яка езотерика є засобом руйнування людської особистості, паралізації свободи людини, гноблення його волі і, зрештою, засобом втрати людської зовнішності", — заявив представник РПЦ. Кипшидзе нагадав, що недобросовісні комерсанти намагаються заробити на чому завгодно.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...