"Руйнівна сила жахлива навіть у дефективному вигляді": Коваленко пояснив, що не так із оновленою ФАБ-3000

У мережі з'явилося перше чітке фото удосконаленої російської бомби ФАБ-3000 із універсальним модулем планування та корекції (УМПК). Незважаючи на те, що точність і надійність цієї ворожої зброї "шкутильгають", вона має жахливу руйнівну силу, передають Патріоти України.

На це вказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він зазначив, що військове командування окупантами виявилося "не в захваті" від розробки російського оборонпрому.

"Чутки про те, що воно незадоволене ефективністю ФАБ-3000 і відправило проєкт на доопрацювання, цілком під собою мають підстави", – говорить експерт.

За його словами, у самій бомбі конструктори з країни-агресора жодних змін не використали. Навіть носову частину ФАБ-3000 окупанти все ще закривають обтічником зменшення опору повітря.

Щодо УМПК російські розробники теж не застосовували нововведень, встановивши на тритонну бомбу фактично копію модуля, що використовується й у ФАБ-1500.

"Не дивно, що УМПК, який був для ФАБ-3000 нібито спеціально спроєктований у 2023-му і нібито "успішно" випробуваний взимку-навесні 2024-го, виявився абсолютно непридатним до встановлення на бомбі з масо-інерційними характеристиками, співставними до тритонної бомби", – пояснив Коваленко.

Але з іншого боку, наголосив він, це не означає, що доки росіяни доопрацьовуватимуть УМПК для цієї зброї, окупанти перестануть використовувати їх для обстрілів України.

"Якраз навпаки. Точність та надійність ФАБ-3000, звичайно, шкутильгають, але руйнівна сила жахлива, тому від її використання, навіть у дефективному вигляді, російські окупаційні війська ніяк не відмовляться", – констатував експерт.

В Міноборони розповіли, як оголошуватимуть у розшук військовозобов'язаних, котрі не оновили дані до 16 липня

вівторок, 16 липень 2024, 6:32

Оновити свої військово-облікові дані все ще можна цього дня в ТЦК, ЦНАПах або застосунку Резерв +. Українських чоловіків, які не оновили військово-облікові дані, після 16 липня можуть оголошувати у розшук. Це станеться, якщо вони не з'являться в ТЦК по...

Розрахунок Путіна - дотягнути до листопада: Фейгін пояснив, на що робить ставку Кремль

вівторок, 16 липень 2024, 0:20

Російський опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що російський диктатор Володимир Путін намагається довести, що з президентством Дональда Трампа ситуація погіршиться у російсько-україн...