Руйнування російського фронту на Харківщині призвело до каскадного ефекту згортання оборони РФ на півдні, - Згурець

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець вважає, що ворог вже розуміє безперспективність утримання правобережжя. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Руйнування російського фронту на Харківщині спричинило інформаційний вплив на угруповання російських військ на інших ділянках фронту та на Півдні, де ЗСУ тиснули противника підрозділами та вогневою потужністю - це все призвело до каскадного ефекту згортання оборони РФ. Було знищено 810 окрему бригаду морської піхоти РФ, яка тримала південну оборону. Є заяви, що ворог вже готовий здаватися, розуміючи безперспективність утримання правобережжя", - зауважив Згурець.

Експерт також додав, що почалася нова динаміка на південному напрямку. "Можливо, у нас з'являються резерви сил, які звільняються від дій на Харківщині й можливо, нам вдасться посилити вогневий тиск на Півдні. Тому, що звільнення Півдня для нас вкрай важливе економічне питання з огляду виходів до наших портів", - пояснив Згурець.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...